Uw horeca- of handelszaak verplicht gesloten?
Vraag nu uw solidariteitsbijdrage aan

Geplaatst op 24 augustus 2020

Hoewel de cultuursector zelf enorm zwaar getroffen wordt door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, willen de auteurs, componisten en uitgevers van Sabam zich solidair opstellen met andere getroffen sectoren. Daarom sloot Sabam een akkoord met de horecafederaties van Vlaanderen, Brussel en Wallonië en de unies van zelfstandige ondernemers Unizo en UCM.

Dankzij dit akkoord kunnen meer dan 100.000 horeca- en handelszaken vanaf 4 mei tot en met 31 augustus een solidariteitsbijdrage aanvragen ter waarde van 1 maand auteursrechten. De bijdrage wordt gefinancierd met de rechten van auteurs, componisten en uitgevers.

Heb je ook recht op een solidariteitsbijdrage?
Unisono biedt een solidariteitsbijdrage aan:

  • Alle horeca- en de handelszaken die verplicht gesloten zijn door de overheidsmaatregelen;
  • Kleine voedingswinkels, zoals chocolatiers, die zelf beslisten te sluiten;
  • Ondernemingen van autocars, autobussen en taxi's, die door het verbod op niet-essentiële reizen en verplaatsingen hun activiteiten moeten staken.


Hoe vraag je de solidariteitsbijdrage aan?
Via je persoonlijk MyUnisono–account vraag je snel en eenvoudig je bijdrage aan. Heb je nog geen account? Maak er dan snel één aan. Via MyUnisono kan je bovendien online je licenties aanvragen en je lopende dossiers beheren.

Hoe ontvang je de solidariteitsbijdrage?
Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Betaalde je de Unisono-factuur van dit kalenderjaar al? Dan ontvang je een creditnota en een terugbetaling ter waarde van 1 maand auteursrechten op het rekeningnummer waarmee je de betaling uitvoerde;
  • Ontving je de Unisono-factuur van dit kalenderjaar al, maar voerde je de betaling nog niet uit? Dan ontvang je een creditnota ter waarde van 1 maand auteursrechten, en betaal je enkel het verschil;
  • Ontving je nog geen factuur voor dit kalenderjaar? Ook dan vraag je best uw solidariteitsbijdrage aan. Je ontvangt dan meteen een aangepaste factuur waarbij het totale facturatiebedrag verminderd wordt met 1 maand auteursrechten.

    Je vindt alle informatie op de site van Unisono: unisono.be
    Het Accountantskantoor helpt u graag verder. Contacteer ons.

Deel dit artikel op

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze recentste artikels en nieuwsberichten.
Schrijf u hier in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Naam + voornaam

Bedrijfsnaam

E-mailadres

Interesses

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Meer informatie   Akkoord